شاید پاسخ به این سوال که سگ شما چه شخصیتی دارد بسیار سخت و ناممکن باشد . درست همانطور که به سختی میشود شخصیت انسانها را فهمید .
حقیقت این است که روش نگه داری سگ و تربیت آن و مهمتر نوع برخورد شما با او شخصیت سگ شما را میسازد . ( شاید همانطور که ما انسان ها با طرز رفتار با یکدیگر شخصیت همدیگر را میسازیم ) شما خوب میدانید که اگر یک رفتار زیاد تکرار شود شرطی میشود همچنین رفتار دیگران نیز در شرطی شدن تاثیر میگذارد اگر رفتاری شرطی شود چون باید همیشه تکرار شود کم کم عادت میشود . . . شخصیت به بیان ساده تر متشکل از پاره ای عادات میباشد .
پس . . .
رفتار شما عاداتی برای سگ شما میسازد که به مرور شخصیت وی را تشکیل میدهد
بر اساس آخرین گزارش تحقیقاتی که در سال 1979 توسط سازمان کنل گزت آمریکایی
the American Kennel Club Gazette
انجام شد .در میان سگ ها شش نوع شخصیت یافت میشود که چنانچه تا به حال سگی داشته اید کاملا متوجه این نوع رفتار ایشان خواهید شد .
1.سگ پرخاشگر :معمولا سگی که جثه بزرگی نسبت به نژاد خود دارد و به هیکلش افتخار می ورزد و همیشه مستعد گاز گرفتن است دارای چنین شخصیتی خواهد بود .ماهیت این سگ ها و تفکر منفی گرانه ی ایشان موجب میشود تا حکم و دستور صاحب را به زور به دوش بکشد .این سگ ها با تیز بینی خاصی نیاز به تمرین خواهند داشت ونیز صاحبانشان باید کمی راجع به روانشناسی سگ ها مطالعه کنند تا بتوانند رابطه ای با چنین سگ های زمخت برقرار سازند .هرچند این نوع سگها بهترین گزینه به عنوان سگ پلیس یا سگ محافظ خواهند بود .اغلب رئیس صاحب خود خواهند بود .
2.سگ با اعتماد به نفس : این سگ ها هم به طور مکرر گاز میگیرند اما با این تفاوت که رغبت بیشتری دارند تا تحت سلطه ی صاحب خود بمانند .و خوب می دانند این دوستی پایدار خواهد بود و خودشان نیزسود خواهند برد .معمولا پاسخ معقول و عقلانی به صاحبان خود میدهند سعی میکنند تصمیم درستی اتخاذ کنند که باعث میشود از این نوع سگ ها در آتش نشانی و نیز بعنوان سگ راهنما استفاده شود . این سگ ها به خوبی کار خوب وبد را تشخیص میدهند و میدانند چه عملی اشتباه است. کما اینکه در نوع قبلی (سگ پرخاشگر ) همانطور که بیان شد سگ همیشه ساز ناسازگاری میزند و از هر کاری سر باز میزند .
3. سگ اجتماعی :نمیدانید این نوع کوچولوی دوست داشتنی چقدر صمیمی و اجتماعی است .همیشه سعی میکند خودش را با محیط وفق دهد البته اگر خوب تربیت شود . نه تنها خیلی زود با همه دوست میشود بلکه خیلی زود خود را با هر محیطی همگن میکند .
این نوع سگ ها برای نگه داری در منزل بهترین گزینه هستند .رفتار این نوع سگ ها ربطی به نژاد ایشان ندارد چرا که در نژادهای شکاری هم این رفتار به چشم میخورد.
4.سگ فرمانبر: مخصوص کار های گروهی هستند . ماهیت فرمانبری این سگ فقط مجبورش میکند که بی چون و چرا گوش به زنگ فرمان صاحب عالیقدرش شود .خوب میداند که حتی برای نفس کشیدن هم باید اول از صاحبش اجازه بگیرد. تربیت این سگها بسیار آسان خواهد بود .با کودکان رابطه ی بهتری دارند و به عنوان سگ خانگی گزینه ی مناسبی خواهند بود .و علت این رفتار سگها چیزی نیست جز ضعف اعتماد به نفس.به خاطر داشته باشید که این سگ ها از سگ های اجتماعی برون گرا تر هستند شاید چون بسیار احساساتی میباشند .
5.سگ با احساس نا امنی : بشدت از کمبود اعتماد به نفس و کمبود محبت رنج میبرد .به طرز عجیبی به صاحبش وابسته است و بطور مکرر محبت صاحبش را گدایی میکند .اگر با وی به طور نادرست برخورد شود حتما بسیار ترسو و خجالتی بار می آید .معمولا با صاحبان مهربان و صبور بهتر کنار می آیند .
6.سگ مستقل : هیچ بویی از محبت نبرده و هرگز دوست نخواهد داشت در کنار انسانها باشد به محبت انسانها هیچ نیازی ندارد و ترجیح میدهد تنها باشد .معمولا در زمینه های مناسب هستند که تماس زیادی با انسانها نداشته باشند .