معاینات روزانۀ توله ها و تعین وزن آنها

یک مجموعه از علل وجود دارد که می توانند سبب بیماری و یا باعث مرگ توله های تازه متولد شده بشوند.
که همین عوامل می تواند سبب شود تا سگ ماده مجبور شود توله های آسیب دیده را به منظور اجتناب از درد و رنج بیشتر به سرعت ازبین ببرد.
که شامل ناهنجاریهای ژنتیکی، کمبود ویتامینی و یا مشکلات دوران بارداری، مصرف اشتباه دوز دارو، ضرب دیدگی مادر، کمبودهای تغذیه ای و غیره باشد.
حتی اگر توله های متولد شده از نظر شما سالم باشند، باید بعد از زایمان مورد معاینۀ دامپزشک قرار گیرند. و ایشان یک برنامۀ ریزی درمانی برای پیشگیری از بوجود آمدن بیماریهای احتمالی برای توله در نظر می گیرند، که برای حفظ سلامت و روند رشد توله ها الزامی می باشد.
که این معاینات شامل، آگاهی از عفونتها و ناهنجاریهای احتمالی که در توله سگهای تازه متولد شده شایع است، تنظیم یک برنامۀ غذایی تکمیلی برای کمک به رشد توله ها، اندازه گیری قد و وزن توله ها برای اطمینان از رشد مناسب.

چند نمونه از این ناهنجاریهای احتمالی عبارتند از:
گرفتگی و بسته بودن مقعد: در این عارضه ظاهر توله کاملا سالم بنظر می آید. در این حالت یا حفرۀ مقعد بصورت مادرزایی بسته است و یا رودۀ بزرگ بصورت کامل تشکیل نشده برای رسیدن به مقعد. علائم بالینی این عارضه عبارتند از: عدم دفع، نفخ و از دست دادن اشتها، نقص در واژن و یا آلت تناسلی توله ها و غیره.
تشخیص این عارضه تنها با معاینۀ فیزیکی و عکس برداری رنگی توسط دامپزشک امکانپذیر است.

شکاف لب و کام: شکاف لب کاملا قابل مشاهده است که در این حالب معمولا لب بالا بهم پیوند نخورده. اما شکاف سقف دهان قابل رویت نبوده و کام دهان از داخل دارای پارگی می باشد. توله های که به آن دچار هستند نمی توانند از سینۀ مادر شیر خورند.

عارضۀ فونتاتل باز: این عارضه به علت ناتوانی در تبدیل استخوان فرونتال مغز به حالت استخوانی می باشد. و در برخی از نژادها مانند شی هواهوا و آنهایی که جمجمه های ضعیفی دارند این عارضه رایج است. و معمولا سبب مرگ توله می شود.
 
عارضۀ Anasarca: تجمع آب در زیر پوست توله می باشد. علت اصلی بوجود آمدن این عارضه بصورت کامل مشخص نیست. عوامل چون مادرزایی، رژیم غذایی، ضربه و حتی عوامل ویروسی می توانند دلیل بوجود آمدن آن باشد.

پایین بودن قند خون: سبب بوجود آمدن هیپوگلیسمی می شود، علائم بالینی آن شامل ضعف، عصبی بودن، لرزش، گرسنگی، سردی بدن، کاهش توانایی ذهنی، افسردگی ، کما و مرگ می باشد. دربسیاری از توله های جوان به علت ذخیرۀ نامناسب قند در کبد و یا به علت شکل گیری ناقص کبد دچار این عارضه می شوند .
صاحبان باید در صورت مشاهدۀ هر یک از علائم زیر سریعا به دامپزشک مراجعه کنند.

فقدان اشتها
کاهش شدید وزن
استفراغ
اسهال
مشکلات تنفسی (سرفه،خس خس)
ناله های مداومتغییر رنگ لثه ها
متورم شدن چشم و ترشح از چشم
ترشحات بینی
عدم دفع ادرار یا مدفوع

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.