– در سگهایی که اخیراً دچار بی اختیاری ادراری شده اند قبل از هرگونه درمان ابتدا Polyuria/polydipsia را رد کنید!
برخی صاحبان حیوانات نمی دانند که بی اختیاری ادراری و PU/PD می توانند با هم مرتبط باشند و بهمین دلیل PU/PD را در موقع بروز بیاختیاری سگ گزارش نمی دهند. در اغلب موارد برطرف ساختن و درمان علت بروز PU/PD به درمان بی اختیاری ادراری هم منجر خواهد شد.
2 – در مورد هر سگی که با علائم PU/PD مراجعه نمود ، کشت ادرار را صرفنظر از نتیجه آزمایش ادرار (U/A) انجام دهید !
آزمایش تجزیه ادرار (U/A) ممکن است بطور مشخص التهاب را نشان ندهد و در آن باکتریها دیده نشوند. این وضعیت بخصوص در مورد بیماریهایی که باعث رقیق شدن ادرار و ضعف سیستم ایمنی نظیر دیابت ملیتوس و پرکاری قشر غده فوق کلیه میشوند پیش میآید. ضمناً پیلونفریت هم می تواند باعث PU/PD شود. این قابل قبول است که کشت را در سگی که برای اولین بار دچار علائم درگیری سیستم ادراری تحتانی میشود انجام ندهید اما در صورت بروز مجدد حتماً باید کشت انجام شود.
3 – درمان Hypoglycemia در سگهای نژاد کوچک جثه یا توله ها با L-Carnitine !
در طب انسانی بعضی از نوزادان مبتلا به اختلالات اکسیداسیون اسیدهای چرب به درمان با L-Carnitine پاسخ میدهند و این دارو باعث حرکت اسیدهای چرب به داخل میتوکندری برای تولید انرژی میشود. من در آزمایشی تجربی از این دارو به میزان 50 mg/kg بصورت خوراکی و دو بار در روز تا زمانی که توله ها 9 تا 12 ماهه شدند استفاده کردم. در این تجربه اپیزودهای هایپوگلیسمیک کاهش یافت و یا رفع شد و فعالیت توله ها افزایش یافت و افزایش وزن آنها هم روند مناسبی بخود گرفت.
4 – درمان سگهای مبتلا به استفراغ مزمن بخاطر عفونت با گونه های Physaloptera :
سگهای به ظاهر سالمی که دچار استفراغ مزمن (یک یا دو بار در روز) هستند ، اشتهای خوبی دارند ، کاهش وزن نداشته و آزمایش خونشان سالم است و آزمایش مدفوع آنان هم منفی میباشد قبل از اندوسکپی یا بیوپسی باید بر علیه کرم معده به نام Physaloptera درمان شوند.
تجویز فنبندازول به میزان خوراکی روزانه 75mg/kg تا 5 روز بهمراه مصرف یکبار پیرانتل پاموآت خوراکی به میزان 5/7 mg/kg به این منظور مؤثر است. همزمانی مصرف پیرانتل پاموآت با فنبندازول در یک روز بلامانع است. سه هفته بعد همین درمان را تکرار کنید. هر چند این دوزها از میزان توصیه شده کارخانه سازنده دارو بیشتر است اما اثر بخشی آن در آزمایشات تجربی هم بیشتر بوده است.
5 – بیماری Addison :
وقتی تولیه سگ ماده ای را با سابقه استفراغ گذرا و بی حالی یا بی اشتهایی ، PU/PD یا احتمالاً اپیزود حاد شوک و برادیکاردی معاینه می کنید به کم کاری غده فوق کلیه فکر کنید. البته یادتان باشد که ضربان 100 در دقیقه ممکن است برادیکاردی به حساب نیاید اما برای حیوانی که در شوک است و 10 درصد هم دهیدراته است برادیکاردی محسوب میشود. برای تشخیص دقیق در اینگونه موارد میزان سدیم ، پتاسیم و کلراید را اندازه گیری نمایید و تست تحریک ACTH را انجام دهید.
6 – زمان خونریزی مخاط بوکال شاخص وجود بیماری فون ویلبراند!
از آنجایی که بیماری Von Willebrand در نژادهای دابرمن ، Chesapeake Bay retrievers ، Scottish terriers ، German wirehaired pointers و Shetland sheepdogs شایع است. قبل از انجام اعمال جراحی می توان تست زمان خونریزی مخاط Buccal را بعنوان شاخصی برای تشخیص این بیماری بکار برد.
نکات طلايي طب داخلي سگ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.