*همواره سعی شود که از یک غذای متعادل و بالانس در تغذیه ی سگ ها استفاده گردد.بدین معنی که همواره نباید از یک عنصر غذایی مثلا فقط گوشت یا فقط نان در تغذیه ی سگ ها بهره گرفت.چنانچه دسترسی به غذاهای آماده ی بالانس وجود ندارد میتوان با استفاده از گوشت و غلات(گندم-ذرت-برنج)غذای متعادلی را تهیه کرد.
*در صورت تغییر غذا به تدریج این عمل را انجام دهید.
*کنسروهای باز شده را همواره در یخچال نگهداری کنید تا دستخوش فساد نگردد.به خاطر داشته باشید که غذای باقیمانده در ظرف غذای حیوان را هرچه سریع تر پس از سیر شدن آن دور بریزید و ظرف مربوط را شسته و خشک نمائید.زیرا ظرف های کثیف محل مناسبی برای تکثیر و تجمع میکروب های خطرناک هستند.
*سگ باید همواره به آب تمییز و تازه دسترسی داشته باشد.نوشیدن آب یکی از برنامه های اصلی در تغذیه محسوب می شود.
*ظرف آب نیز باید هر روز به خوبی شسته شده و با آب تازه پر شود.
*آب و غذای فراهم شده باید حرارت معمولی اتاق را داشته باشند ه طوری که نه خیلی گرم نه خیلی سرد باشند.
*ظرف غذا باید از جنس فلز(ترجیحا استیل)باشد تا دام نتواند آنها را بجود و خرد کند و احتمالا قطعاتی از آن ها را ببلعد.در همین راستا استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی که به راحتی قابل خرد شدن هستند به هیچ وجه توصیه نمی گردد.ظرف غذای سگ ها را معمولا سنگین می سازند تا نتوانند آن ها را واژگون نمایند.همچنین ظروف غذا باید به اندازه ی کافی بزرگ بوده و دیواره درا باشد تا از ریختن غذا به زمین جلوگیری گردد.
*همچنان که گفته شد در موارد خاصی نظیر بالغ شدن و متوقف شدن روند رشد-بیماری-چاقی-آبستنی و شیردهی نیاز های غذایی سگ ها تغییر می کند.در این صورت باید نسبت به تکمیل با کاهش عناصر غذایی جیره اقدام گردد.در یک چنین مواردی بهتر است که با دامپزشک خود یا سایر افراد با تجربه مشورت نموده و از توصیه های آن ها استفاده نمائید.
*هیچ گاه بیش از حد به سگ خود غذا ندهید و از پر خوری آن جلوگیری نمائید.چنانچه در بین وعده های اصلی غذا به حیوان جایزه های خوراکی متعدد بدهید و یا دائما برایش غذا بریزید سگ نیز آن ها را خواهد خورد.بدین ترتیب زمینه ی چاق شدن او را فراهم آورده اید و این امر به مرور زمان به سلامتی آن به خصوص مفاصل حیوان لطمه خواهد زد.
*استفاده از غذاهای سفت نظیر استخوان تشویقی به طور منظم توصیه می شود.جویدن این مواد سخت یا لقمه های خشک از سوئی ه تمییز شدن دندان کمک نموده و از سوی دیگر باعث شکل گیری و سلامت لثه ها می گردد.
*غذای دام را ترجیحا باید صاحب دام به او بدهد.این امر درواقع یک اصل تربیتی است.