قدم اول : ارزیابی محل نگهداری طوطی
برخی از طوطی ها در هنگام سر رفتن حوصله جیغ میکشند و در این هنگام شما باید به حرکات طوطی و قفس آن توجه کنید و مطمئن شوید طوطی زمان کافی را در خارج از قفس گذرانده است هنگامی که که او را نمی توانید از قفس بیرون بیاورید و خودتان سرگرمش کنید باید به میزان لازم اسباب بازی های متنوع، جالب و شاد در داخل قفسش باشد و همچنین غذا و خوراکی های خوشمزه به میزان کافی داخل قفسش باشد تا طوطی شما رو مشغول نگهدارد. اگر شما متوجه شدید حوصله سررفتگی بخش اصلی مشکل است، قبل ازآنکه به آموزش چگونگی جلوگیری ازجیغ کشیدن طوطی بپردازید، محل کیفیت و محل زندگی طوطی خود را بهبود ببخشید.
قدم دوم: شناسایی عواملی که باعث جیغ زدن میشود
علاوه برارزیابی محیط طوطی خود چیزهای دیگری هم وجود دارند که باعث آزار طوطی و بلند شدن صدای جیغش میشود که می توان از این امر جلوگیری کرد. برای مثال اگر همسایه شما از گربه های خیابانی نگهداری میکند یا به گربه های خود اجازه میدهد از خانه خارج شوند شما لازم است یک پرده ی نازک در قسمتی از پنجره که گربه ممکن است طوطی را ببیند وصل کنید و طوطی ها این مساله را به صورت غریزی میدانند که گربه ها اگر شانسی داشته باشند میتوانند حمله کنند و آنها را بکشند. اگر رفت و آمد در زیر پنجره زیاد هست و طوطی در نزدیگی پنجره اقامت دارد شما باید همان راه حل قبلی را مد نظر بگیرید رفت آمد آدم ها باعث ترس طوطی میشود و در این هنگام طوطی انسان های در حال رفت < آمد به چشم شکارچی میبیند.
قدم سوم: صدای تماس را بپذیرید
صدای تماس همان جیغ زدن طوطی است. معمولا وقتی طوطی یکبار جیع میزند می خواهد بداند شما هنوز در منزل هستید و سالمید. زمانی که شما نمیخواهید به این تماس جوابی بدهید باید بپذیرید که او جیغ های گاه به گاه و بی پایان میزند.این یکی از رفتارهای طبیعی طوطی ها است.
قدم چهارم: توجه داشته باشید فریادها و دعواهایی که با طوطی خود میکنید هنوز هم نوعی توجه است.
شما باید بدانید طوطی ها عاشق مورد توجه قرار گرفتن هستند و چیزی که شما به عنوان دعوا با طوطی خود می دانید آنها این دعوا را به اشتباه توجه دراماتیک برداشت میکنند. اغلب،صاحبان طوطی ها در این موارد داد می زنند “خفه شو” یا به صورت مودبانه فریاد میکشند “ساکت باش” و حتی در اغلب موارد درهنگام دعوا کردن از جا بلند می شوند و شاید هم دستشان را به علامت تهدید تکان میدهند. طوطی بلافاصله عکس العمل شما را به عنوان توجه برداشت میکنند، آنها بسیار زیاد عاشق عکس العمل های انسانها هستند.
این عمل شما به سادگی این رفتار را تقویت میکند. پس هرگز عکس العمل های این چنینی از خود نشان ندهید. منظور این است فریاد نزنید، بالا پایین نپرید، با آب پاش اسپری نکنید، روی پای خود نزنید، دست ها را محکم به هم نزنید و هرچیزی که منجر به این شود که طوطی عمل شما را توجه کردن حساب کند.
قدم پنجم : استفاده از تنها روش تربیتی موثر
طوطی ها معنی ادب کردن را به آن صورت که سگها متوجه میشنوند متوجه نمیشوند. تنها تادیبی که طوطی شما کاملا درک میکند قهر کردن با و و دور شدن ازطوطی است. خیلی ساده و خیلی سریع به یک اتاق دیگر بروید. منظور این است که این کاررا در همان لحظه انجام دهید نه بعد از تماشای تلویزیون یا بعد از صحبت کردن با تلفن. این کار باید در همان لحظه انجام شود تا طوطی متوجه شود این حرکت بر اثر حرکت اشتباه او انجام شده است.
قدم ششم: وقتی طوطی ساکت شد برگردید
زمانی که طوطی شما ساکت شد (ممکن است مجبور شوید چند دقیقه جیغ گوش خراش را تحمل کنید)، در حدود 10 ثانیه صبر کنید، بعد پیش طوطی خود برگردید، به او توجه کنید، تشویقش کنید و به او خوردنی های خوشمزه بدهید. بعد از اولین قهر و دوری دفعات بعد، پس از جیغ طوطی کمی بیشتربرای برگشتن به داخل اتاق و توجه نشان دادن صبر کنید، این کار را ادامه دهید تا زمان به پنج دقیقه برسد پس از ساکت شدن طوطی . توجه کنید که این تمرین ممکن است زمان بر باشد و چندین هفته طول بکشد اما طوطی شما باهوش است و خیلی زود متوجه قضیه می شود، هرچقدر که زمان بگذرد و تمرین ادامه داشته باشد طوطی شما دست از جیغ کشیدن بر میدارد زیرا یاد میگیرد ساکت بودن مساویست با توجه وجیغ کشیدن مساویست با بی توجهی
قدم هفتم : بعضی موارد توقع شکست داشته باشید
هیچ طوطی کامل نیست.هر ازچند گاهی ممکن است شما مجبور شوید در هنگام تکرار جیغ از سوی طوطی بعضی از درس ها را تکرار کنید.اگر در برخی ار آموزش ها شکست خوردید به این معنا نیست که طوطی بدی دارید بلکه به این معناست که طوطی شما را آزمایش میکند تا ببیند آیا میتوان از این آموزش به طریقی فرار کرد.اما همیشه مطمئن شوید چیزهایی از قبیل کمبود غذا یا آب یا تشویقی علت جیغ کشیدن طوطی شما نباشد.